Egyre többször tapasztaljuk esküvőkön, hogy a polgári szertartást is a vacsora helyszínén tartják meg a párok. Ezzel kapcsolatos tapasztalatainkat és tanácsainkat szeretnénk leírni sorozatunk második cikkében. Sokszor a hivatalok igen borsos árat mondanak a hangosításra, ezért egyre több ilyen jellegű megkeresést kapunk Esküvői Dj szolgáltatásunk kiegészítéseként. A felkéréseknek természetesen örülünk és szívesen eleget teszünk. A ceremóniát zenei aláfestéssel lehet színesíteni, különböző részeknél más-más zenéket szoktak kiválasztani a párok. Legjobb tudásunk szerint ebben nagyon szívesen segítünk, hamarosan elkészül egy zenei segédlet erre a célra. Érdemes külön zenét választani: – a bevonuláshoz – az aláíráshoz és a fogadalomtételhez – a gyűrűhúzáshoz – a szülők köszöntéséhez – kivonuláshoz – gratulációhoz – A beszéd alatt pedig halk , instrumentális zenét szoktunk játszani.

A szabadtéren tartott szertartás. Amerikai filmekben rengetegszer láthatjuk (pl. Forrest Gump), hogy a szertartás meghitten zöldövezetben történik. Valószínűleg hazánkban is ezért terjedt el ez a forma. Azonban ha ilyen szertartást tervezünk, gondolni kell arra hogy a jelenlévők minden szót tisztán halljanak és értsenek. Tapasztalataink szerint a hazai anyakönyv-vezetők többsége nem beszél hangosan. A szertartásoknál mindenképpen ajánlott a kihangosítás. 

Szertartás teremben Zárt térben jobban terjed a hang, azonban a teremben történő ceremónia hangosítása azért indokolt, mert a tömeg és az alapzaj elnyomja a szertartásvezető hangját.