Az ideális esküvő helyszín kiválasztásához szeretnénk pár hasznos tanáccsal szolgálni. Mivel minden esküvő más és minden párnak mások az elképzelései, ezért tapasztalatainkkal szeretnénk segíteni a döntést ebben a fontos témában. Fontos kérdés, hogy szabadtéri vagy zárt termes esküvőt szeretnénk-e.

Szabadtéri esküvő esetében mindenképpen számolnunk kell az időjárással, és hogy legyen alternatíva a helyszínen akkor is ha esik az eső. Itt fontos megemlíteni hogy a szolgáltatók részére mindenképpen kell fedett helyet biztosítani, hiszen pl. mi is több milliós esküvői dj technikával megyünk egy rendezvényre. Ezt a technikát nem lehet pillanatok alatt szétszedni, arrébb vinni ha elered az eső. Újabb hátránya a szabadtéri megoldásnak a sok rovar, bogár , szúnyog ami nagyon kellemetlenné tudja tenni a rendezvényt.

Esküvői blog

Zárt térben megrendezett esküvő esetében nyáron fontos hogy legyen klíma. A nagy melegben a vendégek hamar elfáradnak és kevesebbet tartózkodnak bent. Az esküvő táncos, bulis része szempontjából nem mindegy az egyes termek elosztása sem. Tapasztalat ha a tánctér a vacsora helyszíntől külön elszeparálva kerül kialakításra, a buli rovására mehet. Mindenképpen azt tanácsoljuk hogy egy teremben legyen minden, és lehetőleg mindenki rálásson a táncoló vendégekre. Érdemes egy alaprajzot készíteni, sok helyszín már rendelkezik ilyennel. Illetve szerencsés az asztalok között megfelelő helyet hagyni a közlekedésre, ez főleg az idős vendégeknél jelenthet problémát. 

Hajós esküvőn is volt már szerencsénk közreműködni az elmúlt években, pl a Viasat 3 – Négy Esküvő forgatáson. Itt kijelenthetem hogy az esetek többségében a legnagyobb gondot a parkolás okozza, mivel a budapesti rakpartok nagyon zsúfoltak és kevés a hely. Ha hajón tervezzük az esküvőnket, ellenőrizzük a közlekedési lehetőségeket és hogy tudnak-e a vendégek parkolni.

Esküvő speciális helyszínen, műemlékben Minden menyasszony álma hogy az ő esküvője legyen a legszebb és a legjobb. Ezért gyakran olyan helyszíneket választanak a párok amik különlegesek, és már majdnem mesébe illenek. Ilyen pl a Vajdahunyad vára Budapesten. Gyönyörű épület, kiváló esküvői helyszín. De mivel műemlék, ezért kivételes szabályok vonatkoznak rá, pl. a parkolás terén.

Előfordulhatnak különböző technikai korlátok bizonyos helyszíneken. Kiszűrni őket mindenképpen csak tapasztalt szolgáltatókkal lehet, akik már többször dolgoztak szinte az összes helyszínen. Remek példa erre a budapesti Citadella, ahol a közeli rádió átjátszó állomás miatt speciális hangtechnikát kell alkalmazni. Még egy mikrofon sem működik rendesen olyan erős a zavar. Vagy említhetném ismét a hajós esküvőket, az ottani rádióadás szintén gond lehet. Bizonyos helyeken zajkorlát is van. Többnyire a szomszédban lakók miatt kénytelenek ezt bevezetni az éttermek. Mindenképpen egyeztessetek a szolgáltatókkal ezekről a részletekről.Természetesen mi is segítünk, illetve elmondjuk a tapasztalatainkat.

Esküvői DJ ajánlatkérés