A válasz pofonegyszerűnek tűnik: zenélnie kell. Valóban a zeneszolgáltatás a fő feladat, de számos egyéb fontos dolog van amit egy magát Esküvői Dj-nek nevező szolgáltatónak meg kell oldania. Ezen az oldalon bemutatjuk nektek hogy mi a Retroparty.hu-nál mit tartunk fontosnak ha egy esküvőn.

 

Az első benyomásotok rólunk nagyon fontos, döntő lehet a választásotoknál. Éppen ezért arra törekszünk hogy pl. ezen a honlapon is mindent megtudhassatok az általunk nyújtott szolgáltatásokról. Igyekszünk jelen lenni minél több esküvői fórumon és szakmai rendezvényen. Rendszeresen megtalálhattok bennünket a nagyobb esküvői kiállításokon és esküvői konferenciákon is. Az internetes jelenlétünket is évről-évre fejlesztjük és bővítjük. Törekszünk mindig nagyobb jelenlétre a közösségi és videómegosztó oldalakon. Facebook oldalunk a hasonló szolgáltatók között az országban a legnagyobb rajongótáborral rendelkezik. Az esküvőt a felkészülés időszaka előzi meg, az esküvői dj ebből is maximálisan kiveszi a részét. Hiszen előre egyeztetni kell a zenéket és a zenei igényeket. Minden esküvőn más a nyitótánc, keringő és egyéb kérések is előfordulhatnak. Az est zenei felhozatalát próbáljuk a pár ízléséhez igazítani, ezért erről is egyeztetünk mindenkivel az esküvő előtt. Nálunk erre egy speciális internetes programot kapnak a megrendelőink, ahol ki tudják választani a kedvenceiket és azokat a zenéket is amiket nem feltétlenül szeretnének hallani az esküvőjükön. Sokszor előfordul hogy a pár úgynevezett vicces tánccal készül a násznépnek, ennek összevágásában is szívesen nyújtunk.
esküvői helyszín

Ha eljön az esküvő napja, a Dj mindig a vendégek előtt érkezik az esküvő helyszínére, hogy zavartalanul be tudjon pakolni a terembe. A pakolás sajnos sokszor nem egyszerű, előfordul olyan hogy emeletekre kell felcipelnünk a nehéz technikai eszközöket. Ennél a pontnál már szoktak lenni komplikációk a parkolásnál, illetve vannak elég rugalmatlan esküvői helyszínek is (pl. nem hajlandóak asztalt biztosítani, vagy azt leteríteni). Egyes éttermekben gondot jelent a megfelelő tápellátás biztosítása, van hogy több 10 méter hosszabbítót kell kihúznunk csak azért hogy legyen áram. Ha a polgári szertartást is mi hangosítjuk ki, akkor még több befolyásoló tényező lehet (rossz idő, szél, por, stb.). Ha készen vagyunk az összeszereléssel, lepróbáljuk a technikát. Itt is adódhatnak meglepetések. Aki nem ismeri az esküvői helyszíneket, nem tud elég felkészült lenni. Példaként egy esküvőt mondanék a Citadellán, amikor a technikai próbán derült ki hogy a közeli TV adó torony miatt használhatatlan minden aktív hangfal és vezeték nélküli mikrofon. Ha minden rendben van, halk háttérzenével várjuk a vendégeket. A vacsora alatt biztosítunk mikrofont a beszédekhez, illetve nem táncolós de dallamos, ismert zenéket játszunk hogy bemelegítsük a társaságot az esti bulira. A vacsora után a nyitótánc következik, ami után a Dj a megbeszélt zenék alapján beindítja a bulit. Igyekszik táncra csábítani minden korosztályt a fiataloktól a legidősebbekig. A buli elején rendszerint a régebbi slágereket szoktuk játszani az idősebb vendégek miatt, de ezekre a zenékre a fiatal korosztály is ugyanúgy tud bulizni. A táncos részt a tortavágás vagy valamilyen játék szakíthatja meg.Ezalatt a dj tud pihenni, de igazából mindig fél szemmel oda kell figyelni, mert bármikor szükség lehet rá. A torta behozatalához és felvágásához is szokott a pár zenét választani, de mi is tudunk ajánlani ehhez nagyszerűen illő zenét.


Éjfél környékén következik a menyasszonytánc, ami alá van klasszikus lakodalmas zenénk, ha a pár szeretné. A menyasszonytánc után többnyire az önfeledt szórakozásé a főszerep, a bulit már nem állítjuk meg. Ilyenkor előszeretettel játszunk újabb és pörgősebb zenéket, hiszen az idősebb korosztály már többnyire elfárad és hazamegy. Ilyenkor az esküvői dj feladata a hangulat szinten tartása, és a zenék megfelelő kiválasztása úgy hogy a pár és a vendégek igényeit szem előtt tartsa. Nem egyszerű feladat. Mindenkinek megfelelni nem lehet, ezért toleránsnak is kell lennie a Dj-nek. Hiszen hajnal felé már előfordulnak alkoholmámorban bulizó vendégek is akik sajnos sokszor nem olyan hangnemben beszélnek velünk amit a jó ízlés még elbírna. Igyekszünk teljesíteni mindenki kérését és kívánságát, de előfordul hogy nem rögtön játszuk le a zenét hanem csak pár szám múlva. Ha úgy ítéljük meg hogy a hangulat így kívánja. Mindent szem előtt tartva, nem egyszerű az Esküvői Dj feladata. A tévhitekkel ellentétben nem csak lejátszik pár zenét és ezért kér pénzt. Emögött rengeteg munka és anyagi befektetés van. Hiszen egy jó minőségű technika nem ritkán több millió forintot is kóstál. Az esküvői dj minden egyes fellépésén kockára teszi ezeknek a technikai eszközöknek az épségét és biztonságát. Egy jó dj nem csak zenét szolgáltat, hanem segít a párnak amiben csak tud. Jó kapcsolatokkal rendelkezik és szívvel-lélekkel dolgozik a megrendelők legszebb napján 🙂

Esküvői DJ ajánlatkérés