Az ideális esküvő helyszín kiválasztásával kapcsolatos tapasztalataink

Sorozatunk harmadik részében az ideális esküvő helyszín kiválasztásához szeretnénk pár hasznos tanáccsal szolgálni. Mivel minden esküvő más és minden párnak mások az elképzelései, ezért tapasztalatainkkal szeretnénk segíteni a döntést ebben a fontos témában.

<Fontos kérdés, hogy szabadtéri vagy zárt termes esküvőt szeretnénk-e.

eskuvői helyszín
Szabadtéri esküvő esetében mindenképpen számolnunk kell az időjárással, és hogy legyen alternatíva a helyszínen akkor is ha esik az eső. Itt fontos megemlíteni hogy a szolgáltatók részére mindenképpen kell fedett helyet biztosítani, hiszen pl. mi is több milliós esküvői dj technikával megyünk egy rendezvényre. Ezt a technikát nem lehet pillanatok alatt szétszedni, arrébb vinni ha elered az eső. Újabb hátránya a szabadtéri megoldásnak a sok rovar, bogár , szúnyog ami nagyon kellemetlenné tudja tenni a rendezvényt.

 

eskuvői helyszín
Zárt térben megrendezett esküvő esetében nyáron fontos hogy legyen klíma. A nagy melegben a vendégek hamar elfáradnak és kevesebbet tartózkodnak bent. Az esküvő táncos, bulis része szempontjából nem mindegy az egyes termek elosztása sem. Tapasztalat ha a tánctér a vacsora helyszíntől külön elszeparálva kerül kialakításra, a buli rovására mehet. Mindenképpen azt tanácsoljuk hogy egy teremben legyen minden, és lehetőleg mindenki rálásson a táncoló vendégekre.
Érdemes egy alaprajzot készíteni, sok helyszín már rendelkezik ilyennel. Illetve szerencsés az asztalok között megfelelő helyet hagyni a közlekedésre, ez főleg az idős vendégeknél jelenthet problémát.

eskuvői helyszín
Hajós esküvőn is volt már szerencsénk közreműködni az elmúlt években, pl a Viasat 3 – Négy Esküvő forgatáson. Itt kijelenthetem hogy az esetek többségében a legnagyobb gondot a parkolás okozza, mivel a budapesti rakpartok nagyon zsúfoltak és kevés a hely.
Ha hajón tervezzük az esküvőnket, ellenőrizzük a közlekedési lehetőségeket és hogy tudnak-e a vendégek parkolni.

 

eskuvői helyszín
Esküvő speciális helyszínen, műemlékben Minden menyasszony álma hogy az ő esküvője legyen a legszebb és a legjobb. Ezért gyakran olyan helyszíneket választanak a párok amik különlegesek, és már majdnem mesébe illenek. Ilyen pl a Vajdahunyad vára Budapesten. Gyönyörű épület, kiváló esküvői helyszín.
De mivel műemlék, ezért kivételes szabályok vonatkoznak rá, pl. a parkolás terén. Konkrétan nem engedtek be bennünket az épület elé sem a technikát kipakolni. Ezzel szinte lehetetlenné tették a munkánkat.

 

eskuvői helyszín
Előfordulhatnak különböző technikai korlátok bizonyos helyszíneken. Kiszűrni őket mindenképpen csak tapasztalt szolgáltatókkal lehet, akik már többször dolgoztak szinte az összes helyszínen. Remek példa erre a budapesti Citadella étterem, ahol a közeli rádió átjátszó állomás miatt speciális hangtechnikát kell alkalmazni. Még egy mikrofon sem működik rendesen olyan erős a zavar. Vagy említhetném ismét a hajós esküvőket, az ottani rádióadás szintén gond lehet. Bizonyos helyeken zajkorlát is van.
Többnyire a szomszédban lakók miatt kénytelenek ezt bevezetni az éttermek.

Mindenképpen egyeztessetek a szolgáltatókkal ezekről a részletekről.Természetesen mi is segítünk, illetve elmondjuk a tapasztalatainkat.

Esküvői djEsküvői dj és őlzene esküvőreEsküvői dj árajánlatkérés
Ha hasznos volt az információ,kérjük nyomd meg az alábbi gombot 🙂 Köszönjük !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük