Esküvő zene - Miért ne tervezd el előre?

Munkánk során elég sokszor felmerül a párok részéről az az ötlet hogy konkrét elképzelésekkel, sokszor listával akarnak nekiállni a zeneszolgáltató keresésének. Ez megrendelői részről érthető, a háttérben valószínűleg az áll hogy rossz tapasztalat érte a leendő menyasszonyt egy másik esküvő zene i szolgáltatója. Nem érezte ott jól magát mert az adott helyzetben az ott lévő zenekar vagy dj nem jól végezte a dolgát vagy éppen nem találta el mi kell az embereknek. A pár a saját esküvőjén biztosra akar menni, ezért sokszor már előre készülnek a listák. A baj azzal van hogy a zenék összeállításával sem fog senki biztosa menni, sőt ez fordítva is elsülhet (nagyban függ attól milyen ez a zenelista, nyilván ha populárisabbak a kívánságok akkor az is előfordulhat hogy ezeket mi zeneszolgáltatók alapból lejátszanánk).  Ha van egy 50-60 fős násznépünk, vendéglátóként kizárt dolog hogy ismerjük mindenkinek a zenei ízlését, kedvenceit, kéréseit. Akkor lehet konfliktus a zenekérdésből ha a pár ragaszkodik egy adott listához, megtilt bizonyos stílusokat, zenéket amiket a vendégseregből többen is szeretnének hallani.

Esküvői Dj és Élőzene - Retroparty.hu

Milyen hatással van az esküvő zene tiltólista a hangulatra?

Esküvői Dj és Élőzene - Retroparty.hu

Megéri bizonyos zenéket letiltani? Több pár beleesik abba a hibába hogy saját stílusa szerint adja le ezeket a bizonyos listákat és tilt meg határozottan zenéket, stílusokat.

Az egyik ominózus ilyen a mulatós zene, amitől valljuk be sok mai modern felfogású pár irtózik. Viszont szinte biztosra vehető hogy egy esküvőn vannak vidéki vendégek, idősebbek akiknek természetes ez a stílus is egy esküvőn.

Ha adott egy olyan szituáció hogy jön egy vendég pl. mulatós zenét kérni az esküvői dj – hez, akkor nekünk azt kell mondanunk hogy sajnos a pár letiltotta, nem kellemes dolog és biztosan nem leszünk szimpatikusak a vendégnek. Viszont többnyire ilyenkor jön az hogy a vendég odamegy a párhoz és ezt szóvá is teszi, a pár pedig előbb-utóbb úgyis azt fogja mondani hogy ok legyen mégis 1-2 ilyen zene a vendég kedvéért. Tehát az egész letiltásnak semmi értelme nem volt.

Milyen a jó esküvő zene? A zeneszolgáltató szemével

Mit tanácsolunk? Legyen egy kérés lista amit a pár szeret. Írjátok bele mik azok amiket nem szerettek és lehetőség szerint kerüljünk el (ha nem kérik nem játsszuk). Így a kedvenceitekből, a vendégek kéréseiből és a mi tapasztalatainkból “összegyúrjuk” a megfelelő zenét az esküvőn. Így biztosra vehetitek hogy a meghívott vendégek túlnyomó része elégedetten fogja nyugtázni “ez egy jó buli volt”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük