Esküvői Dj csapat – Tapasztalt, szakvizsgás lemezlovasok

Esküvői Dj, számít a minőség

A Retroparty.hu állandó tagjai:

Glöckl Ferenc

Glöckl Ferenc esküvői djA Retroparty.hu alapítója és tulajdonosa vagyok.Immár 15 éve hogy elkezdtem a zenével foglalkozni, és a közönséget szórakoztatni. Kezdetben iskolabulikon és kisebb rendezvényeken zenéltem, aztán mint mindenkinél egy nagyobb diszkó következett. Számomra ez volt a Play Club Diósjenőn, ahol 4 évig minden szombaton zenéltem. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Paróczy Csabának a lehetőségért. A Play után több kisebb klub következett, de már akkor láttam hogy egyedül nehéz érvényesülni és összefogásra van szükség. Ebben az időszakban ismertem meg a jelenleg csapat több tagját is, akikkel a mai napig együtt dolgozunk. Kb 10 éve a diszkókat kezdték felváltani a rendezvények az életünkben. Azóta is ezt a vonalat erősítjük, és évről évre közös erővel emeljük szolgáltatásaink színvonalát.Az elmúlt évek alatt megfordulhattunk számos felső kategóriás étteremben, szállodában, hajón és rendezvényhelyszínen. Illetve volt lehetőségem több alkalommal Svájcban zenélni a kint élő magyaroknak. Szerepeltünk több TV műsorban, és rengeteg esküvői szolgáltatóval ápolunk jó kapcsolatot.

Dj Vizsga: OSZK és OKJ szakvizsga
Dj Szövetségi tagság: tagja a szövetségnek
MAHASZ jogosítás: általánydíjas

Svirzsovics Ferenc – Dj Sviri

Svirzsovics Ferenc esküvői dj27 éves tapasztalattal táncoltatom meg az esküvők, leány- és legénybúcsúk, céges rendezvények és különböző szórakozóhelyek vendégseregét. Repertoárom a 70-es, 80-as, 90-es évek és napjaink legnagyobb pop, rock, funky, latin, dance és magyar slágerei.

Ennyi átbulizott év után is még mindig kihívásnak tartok minden bulit, és örömmel vállalok rendezvényeket országszerte. Különösen fontosnak tartom hogy a bulikon jól érezze magát minden korosztály.
A legfiatalabbtól a nagymamákig.

Dj Vizsga: OSZK szakvizsga
Dj Szövetségi tagság: nem tagja a szövetségnek
MAHASZ jogosítás: lemezenkénti jogosítás

Stamler Péter – Dj Pietro

Stamler Péter esküvői dj1999- óta zenélek folyamatosan, mely 14 év tapasztalatával igyekszem jó hangulatot prezentálni estéről estére.Rengeteg bulit és rendezvényt vállaltam, több helyen is dolgoztam, ami garancia a megrendelő számára.Referencia: Morrison’s Opera, Morrison’s Liget, Kaméleon Club,Harley Café, Szeparé Bisztro, Széchenyi Kert, Ypsilon Café, Miniatűr, Sunset Balatonfüred,Holdudvar, Buena Vista, Square Bistro, Vespa Café, Old Rams Music Club, Citadella Dance Club. Zenében a 70-es, 80-as, 90-es és 2000-es évek pop és buli slágereit pörgetem, illetve ezt igénytől függően a mai tánczenével keverem.

Dj Vizsga: OSZK szakvizsga
Dj Szövetségi tagság: nem tagja a szövetségnek
MAHASZ jogosítás: lemezenkénti jogosítás

Pál Szabolcs – Dj Lupy

Pál Szabolcs esküvői dj1976.10.19.-én születtem , már az általános iskolában megkedveltem a szórakoztatást …. Komolyabban a középiskolában kezdtem foglalkozni a zenékkel, ezután az XXL disco keretében kaptam lehetőséget az első nyilvános zenélésekre. A katonaság után nyitottunk egy szórakozóhelyet Pásztón DOLCHE VITA néven ahol elég sok híres emberrel dolgozhattam : ErD
Erdélyi Zoli , Tommy boy, B Tóth László ..

Rengeteg szabadtéri fesztiválon, városnapon , club és közösségi bulikon is sikeresen szerepeltem. Nyáron főként esküvői dj-ként tevékenykedem, és szórakoztatom a násznépet országszerte.

 

Dj Vizsga: OSZK (Madész) szakvizsga
Dj Szövetségi tagság: nem tagja a szövetségnek
MAHASZ jogosítás: általánydíjas jogosítás

Marcsó Zoltán – Dj P-Cee

Marcsó Zoltán esküvői dj1979 február elsején tértem magamhoz Pásztó városkában Marcsó Zoltán néven.A szüleim egész jól érezték volna magukat, ha először nem a szülész sír fel…Itt kezdődtek a gondok.Hegedű szakon sikerült elvégezni a középiskolás, de nincs bennem egy vonóval se 🙂 … Már itt elkezdődött a zene iránti elferdülésem..A nyíregyházi Bahnhof csütürtöki házigazdája Nagy Laci hallatán ébredtem rá hogy nem is olyan rossz ez a szakma.Innen jöttek a suli bulik és a többi mint a legtöbbünknél. Aztán vége a sulinak és a pásztói Gold Paradisoban tértem magamhoz .Itt kezdtem belemerülni az iparba.Legalábbis hogy van a keverő meg vannak a lemezjátszók és össze lehet kötni őket…Húúú!  2005 Januárjában én lettem a Salgótarjáni Club Madison állandó házigazdája. Itt vettem fel a P-cee nevet.

Dj Vizsga: OSZK szakvizsga
Dj Szövetségi tagság: tagja a szövetségnek
MAHASZ jogosítás: általánydíjas jogosítás

Koplányi Pál – Dj Paul

Koplányi Pál esküvői dj1985.07.01-én Balassagyarmaton születtem, már egész kis korom óta érdekelt a zene. A zenei stílus ami közelebb áll hozzám a house, napjaink club slágerei, de szeretem a retro bulit, magyar bulit, funky party-t, és szerepel még a repertoárban a tech-house és a minimal is. Műsoromat saját bootlegekkel, remixekkel színesítem. Többféle rendezvényen hangosítottam már pl: Falunapokon, esküvőkön, ifjúsági találkozókon, szalagavatókon, céges rendezvényeken, videó klip forgatásokon. Tagja vagyok a magyar lemezlovas egyesületnek (Dj Szövetség), így az újonnan megjelenő dalokat,már a megjelenés hetében megkapom, valamint minden CD lemezem jogtiszta.

Dj Vizsga: OSZK szakvizsga
Dj Szövetségi tagság:  tagja a szövetségnek
MAHASZ jogosítás: általánydíjas jogosítás

Kovács Viktor – Dj Pikszy

Stamler Péter esküvői djKovács Viktor vagyok, esküvői dj-ként dolgozom az alábbiak szerint:
Az esküvői DJ pontos, tartja a megbeszélt határidőket! Minden esetben időben konzultál a párral a zenékkel, programokkal kapcsolatosan! A rendezvény napján időben érkezik Minőségi, megbízható technikát vonultat fel a kezdés időpontja előtt legalább egy órával. Az esküvői DJ és technikájának megjelenése elegáns és ízléses.  Lehetőség szerint teljesíti a vendégek által kért dalokat
Mindig figyelmes, lelkes és ösztönző a viselkedése. Pozitív és 100%-ig elhivatott, Együttműködő a zökkenőmentes események érdekében. Képesnek kell lennie arra, hogy ötletekkel, javaslatokkal szolgáljon, ha valami különleges vagy váratlan dolog történik

Dj Vizsga: OSZK szakvizsga
Dj Szövetségi tagság: tagja a szövetségnek
MAHASZ jogosítás: általánydíjas jogosítás

Varga Tamás – Dj Retro

Varga Tamás esküvői djA zenei pályám úgy indult, hogy kezdetben mint mindenki, házibulikat csináltam. Igyekeztem minél több ember zenei ízlését eltalálni. Nagyon szerettem a régi (retro) zenéket, ill. funky, hip-hop, r’n’b zenét.  Az, hogy dj akarok lenni, már a bulikba járás alkalmával tudatosult bennem.
2000-ben megvettem az első (kezdetleges) dj felszerelésemet. Aztán jöttek sorban a fellépések. elvégeztem a lemezlovas sulit(OSZK), majd később az OKJ-s szakát,  és a nemzetközi papírt is magaménak tudhattam.  Volt szerencsém az ország több klubjában zenélni, mint pl. B7, Club Savannah, Royal Club, Club Rivalda,
Club Stardust, Club Ghibli,
2004-től vagyok tagja a Retroparty csapatának, azóta minden évben rendszeresen zenélek esküvőkön és rendezvényeken is.

Főbb Referenciáim és különféle rendezvények :

Dj Vizsga: OKJ szakvizsga
Dj Szövetségi tagság: nem tagja a szövetségnek
MAHASZ jogosítás: alkalmankénti jogosítás

 

A dj vizsgáról:

Magyarországon a lemezlovas tevékenység nincs engedélyhez kötve. A diszkósok egy része azonban ennek ellenére hivatalos vizsgát tett a tudásáról és felkészültségéről. Csapatunkban dolgozó lemezlovasaink túlnyomó része is rendelkezik ilyen bizonyítvánnyal. Hazánkban kétféle lemezlovas vizsga létezik / létezett:
1. OSZK (Országos Szórakoztatózenei Központ) által kibocsátott, az Országos Képzési Jegyzékben nem szereplő vizsga (Ezt a típusú képesítést már nem lehet megszerezni, a vizsgáztató szervezet megszűnt)

2. OKJ Vizsga Hanglemez-bemutató – OKJ 2013 tanfolyam, képzés

Általános adatok:
Szakképesítés megnevezése: Hanglemez-bemutató
A szakképesítés OKJ száma: 52 345 01
Megfeleltetés: Hanglemez-bemutató
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: felső középfokú szakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Menedzsment és igazgatás (345)
A szakképesítés típusa: szakképesítés
Szakmacsoport: Művészet, közművelődés, kommunikáció

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
3719 Egyéb művészeti és kulturális foglalkozású Disc-jockey Lemezlovas
Részletesen itt olvasható

A lemezlovas jogdíjakról:

Részlet a MAHASZ (Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége) 2014-es jogdíjközleményéből. A teljes közlemény itt olvasható.

A másolt hangfelvételeket 3 különböző módon lehet legálisan felhasználni:

3.A.1. Lemezlovas által végzett felhasználás átalánydíjas jogosítása
A mennyiben a felhasználó önálló zenei műsort szolgáltató lemezlovas, úgy a felhasználáshoz adott engedély alapján, a jogdíj megfizetése mellett korlátlan mennyiségű hangfelvételt jogosult többszörözni.

3.A.2. Lemezlovas által végzett felhasználás példányonkénti jogosítása

Amennyiben a felhasználó önálló zenei műsort szolgáltató lemezlovas ,köteles minden egyes másolat elkészítését megelőzően írásban, elektronikus formában Excel formátumban, külön oszlopokban közölni a közös jogkezelő szervezettel az írható CD-re többszörözni kívánt hangfelvételek listáját, megjelölve az előadóművészt, a hangfelvétel címét és kiadóját. Egy adathordozóra legfeljebb 90 perc lejátszási idejű hangfelvétel másolható.

3.A.3. Lemezlovas által végzett felhasználás alkalmankénti jogosítása
3.A.3.a)Az önálló zenei műsort szolgáltató lemezlovas az alább meghatározott jogdíj megfizetése mellett
egy adott, előre bejelentett alkalomra és pontosan megjelölt helyszín(ek)re jogosíttathatja a többszörözött hangfelvételeket.

Dj Szövetségről (Magyar Lemezlovas Egyesület):

A Magyar Lemezlovas Egyesület 2002-ben alakult, hazai lemezlovasok, illetve a lemezlovasok tevékenységét segítő jogi, lemezipari- és médiaszakemberek részvételével. Az Egyesület elsődleges küldetése, hogy mind a lemezlovas társadalom egésze, mind a szakma egyes képviselői külön-külön is megkapják az őket megillető tiszteletet, elismerést, és nem utolsósorban, megérdemelt anyagi ellenszolgáltatást. Cél, hogy sikerüljön véget vetni a szakma utóbbi években tapasztalható erőteljes felhígulásának, és a kontárok, a szakmát tisztességtelenül űzők tevékenységének. Utóbbiak kártékony hatását, következményeit elsősorban maguk a lemezlovasok, de hosszabb távon a közönség, sőt, a vendéglátóhelyek tulajdonosai is viselik, így elemi közös érdek a mind szakmailag, mind erkölcsileg kielégítő állapotok megteremtése. A lemezlovas egyesület minden legálisan működő dj számára ajánlott, de a tagság nem kötelező. A Dj Szövetség honlapja