Esküvői nyitótánc - Miért szükséges? Hogyan? Mikor? Milyen legyen? Milyen zenére táncoljunk?

Egy jól megszervezett esküvőn mindennek megvan a helye és az ideje. Az esküvői nyitótánc a nevéből eredően az esküvő táncos részét hivatott megnyitni, tehát innentől indul a buli és izzik a parkett. Egyszerű dolognak tűnik de mégis sok kérdést vet fel ez a téma is, hiszen egy nyitótánc lehet átlagos és lehet annyira emlékezetes is hogy az esküvő után mindenki erről fog majd beszélni. Lehet lassú, vidám, a lényeg hogy az ifjú párról szól.

Milyen esküvői nyitótáncot válasszunk?

Mivel sok stílusú esküvőről beszélhetünk (vidéki mulatós, fiatalos party jellegű, konzervatívabb szolídabb tánccal, stb.), ezért érdemes a nyitótáncunkat is ennek megfelelően kiválasztani.
Hagyományos lassúzós legyen vagy, az egyre elterjedtebb vicces nyitótánc? Úgy gondoljuk hogy a nyitótánc rólatok szól, ezért olyat válasszatok hogy benne legyen a személyiségetek és élvezettel táncoljátok végig. Ha a násznépben több a rokon, idősebb vendég, akkor szerencsésebb választás lehet egy klasszikus nyitótánc (keringő vagy lassú zene). 

 

Esküvői buli, dj esküvőre

Ha pedig főleg a barátokról és a fiatalokról szól az esküvő, akkor nyerő megoldás az úgynevezett vicces nyitótánc (itt egy több pörgős zenéből összeállított mixet táncol végig a pár, amit a vendégsereg többnyire őrületes tapssal értékel a végén). Mindenképpen érdemes kikérni a vőfély vagy ceremóniamester illetve a zeneszolgáltató véleményét ebben a kérdésben. Pár apróbb tanácsot fogadjatok el tőlünk a zenék kiválasztásával kapcsolatban:
• Ha klasszikus táncot választottatok, akkor az is lényeges legyen hogy a zenének az ütemére kényelmesen lehessen táncolni. Van sok olyan felkapott filmzene és külföldi sláger ami nagyon szép és sokat mondó csak éppen nem lehet rá nyitótáncot táncolni. Akkor sem túl nyerő választás az ilyen zene, ha túl gyors az üteme.
Vicces táncnál jól gondoljátok meg hogy milyen hosszú táncot vállaltok be, és az összevágott zenék számát sem szabad túlzásba vinni. Tapasztalat hogy 3-4 perces nyitótánc és max 5 zene bőven elég mert utána unalmassá válik és ti is sokkal jobban kifáradtok a végére.

Adri és Zsolti - Esküvői dj referencia

Esküvői nyitótánc - Mikor táncoljunk?

Azért kulcsfontosságú ez a kérdés, mert a nyitótánc egy kiváló lehetőség a buli elindítására ha megfelelően választjuk ki az idejét. Ha már táncoljuk a nyitótáncot, akkor utána ne álljunk meg csak maximum egy meghajlás vagy egy taps erejéig. A következő zene kiváló alkalom arra hogy a pár felkérje a szülőket táncolni, a rokonok pedig szépen lassan bekapcsolódhatnak a táncba. Máris tele a parkett és nem kell azon gondolkozni hogy fognak-e táncolni a vendégek. De mikor táncoljunk az este folyamán?
Az étterembe érkezést követően, tehát még a vacsora előtt. Ez főleg vidéken divat, hagyományos esküvőknél ahol többnyire mulatós zene és zenekar van. Működik a dolog ha olyan a vendégsereg és beáll legalább egy fél órára bulizni a vacsora előtt. De annak semmi értelme hogy a pár táncoljon egyet, aztán pedig mindenki beszélget és iszogat, hiszen nincsen még itt a buli ideje.
• Az elfogadottabb és jellemzőbb napjainkban hogy a pár a vacsora után nyitja meg az estét egy tánccal. Addig halk háttérzene szól (többnyire olyan amire nem lehet táncolni), azért hogy a táncos rész egy külön esemény legyen az esküvőn. Szerintünk ez a logikusabb, hiszen a vacsora után mindenki kibeszélgette magát és nem árt kicsit lemozogni a finom falatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük