A Polgári Szertartás menete, hangosítása és a zenék kiválasztása

Egyre többször tapasztaljuk esküvőkön, hogy a polgári szertartást is a vacsora helyszínén tartják meg a párok. Ezzel kapcsolatos tapasztalatainkat és tanácsainkat szeretnénk leírni sorozatunk második cikkében. Sokszor a hivatalok igen borsos árat mondanak a hangosításra, ezért egyre több ilyen jellegű megkeresést kapunk Esküvői Dj szolgáltatásunk kiegészítéseként. A felkéréseknek természetesen örülünk és szívesen eleget teszünk.

A polgári szertartást, ceremóniát zenei aláfestéssel lehet színesíteni.

polgári szertartásA különböző részeknél más-más zenéket szoktak kiválasztani a párok. Legjobb tudásunk szerint ebben nagyon szívesen segítünk, hamarosan elkészül egy zenei segédlet erre a célra.
Érdemes külön zenét választani:
– a bevonuláshoz
– az aláíráshoz és a fogadalomtételhez
– a gyűrűhúzáshoz
– a szülők köszöntéséhez
– kivonuláshoz
– gratulációhoz
– A beszéd alatt pedig halk , instrumentális zenét szoktunk játszani.

A szabadtéren tartott szertartás.

polgári szertartásAmerikai filmekben rengetegszer láthatjuk (pl. Forrest Gump), hogy a szertartás meghitten zöldövezetben történik. Valószínűleg hazánkban is ezért terjedt el ez a forma. Azonban ha ilyen szertartást tervezünk, gondolni kell arra hogy a jelenlévők minden szót tisztán halljanak és értsenek. Tapasztalataink szerint a hazai anyakönyv-vezetők többsége nem beszél hangosan. A szertartásoknál mindenképpen ajánlott a kihangosítás.

Szertartás teremben
Zárt térben jobban terjed a hang, azonban a teremben történő ceremónia hangosítása azért indokolt, mert a tömeg és az alapzaj elnyomja a szertartásvezető hangját.

Esküvői djEsküvői dj és őlzene esküvőreEsküvői dj árajánlatkérés
Ha hasznos volt az információ,kérjük nyomd meg az alábbi gombot 🙂 Köszönjük !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük