Esküvői Dj és Élőzene - Retroparty.hu

A polgári szertartás zenéinek kiválasztása

Aláfestő zene a polgári szertartáson – Milyen legyen?

A polgári ceremóniák többnyire házasságkötő termekben történnek, de napjainkban egyre divatosabbak esküvőkön a helyszínre kihelyezett szertartások. A házasságkötő termekben általában van hangosítás és hozzátartozik a szolgáltatáshoz hogy valaki kezelje és indítsa a zenéket. A kihelyezett szertartásoknál már más a helyzet, mert kevés helyszín rendelkezik megfelelő technikával ami szükséges egy szertartás kihangosításához. Ilyen esetben szokták kérni a párok az esküvői dj segítségét.

Milyen zenéket válasszunk?

eskuvői dj Egy ceremóniának vannak különböző szakaszai, amiket megfelelő zenével hangulatosabbá és emlékezetessé lehet tenni. De ugyanakkor ha rossz zenét választunk akkor fordítva is elsülhet a dolog. Általánosságban elmondható hogy törekedjünk a kiválasztott zenék lehető legjobb minőségére a nagy napon és nem árt ha előtte azonos hangerőre formázzuk őket (erre mi az Mp3 Gain nevű programot használjuk). Ha ezt a lépést kihagyjuk, kellemetlen élmény érhet bennünket ha bizonyos zene túl hangosan vagy túl halkan szólal meg. Ha éppen nem hozzáértő ember ül a házasságkötő teremben a hangosításnál, nem fog erre figyelni. Olyat is láttunk már hogy az anyakönyv-vezető egy kis magnóval oldotta meg a feladatot. Nézzük hogy a szertartás melyik szakaszai alá milyen zenét érdemes választani:
Bevonulás A szertartás kezdete előtt általában szól egy halk várakozó zene, amit felvált a bevonuló zene. Arra hivatott hogy jelezze a szertartás kezdetét és erre a zenére vonul be a pár. Mielőtt a bevonuló zene elindulna, érdemes a vőfély / cm-nek finoman szólni a násznépnek a ceremónia kezdetéről, illetve csendet kérni a vendégektől. Bevonuló zenének mindenképpen egy vidámabb és a párra jellemző zenét javasolunk, ami viszonylag nagy hangerővel szól amíg a pár oda nem érkezik a szertartásvezető elé. Láttunk már több féle bevonulást (csak a menyasszony – a vőlegény már ott várja, menyasszony és vőlegény külön-külön, koszorúslányok külön, stb.)
Hivatalos rész, aláírás, gyűrűhúzásTöbbnyire az egész szertartás alatt szól valamilyen zene. De az úgynevezett “hivatalos rész” alatt szokták kérni a szertartásvezetők hogy legyen csend. Az aláírás alá (kp. 2 perc amíg mindenki aláírja) egy lassabb, meghatóbb zenét szoktak választani a párok. A gyűrűk felhúzása alatt többnyire ugyan ez a zene megy, mivel az csak egy pár másodperces esemény. Előfordulhat hogy a pár ilyenkor mond egy rövid fogadalomtételt egymásnak, ezt érdemes egy mobil mikrofonnal kihangosítani.
Szülőköszöntés Általában a hivatalos részek után az ifjú pár köszönti a szülőket virágokkal, borral és egy-egy öleléssel. Ez a zenék szempontjából egy viszonylag hosszú 2-3 perces folyamat, ide érdemes egy külön zenét választani. Kissé elcsépelt az “Úgy szeretném meghálálni”, de kb. ilyen hangvételű köszöntésről szóló zenét válasszatok.
Gratuláció, koccintás A végére marad a pezsgős koccintás, és a gratuláció. Ide 2-3 zenét is választhattok. Nyugodtan lehet gyors, vidám hiszen ilyenkor minden rólatok szól és mindenki veletek ünnepel.

Esküvői djEsküvői dj és őlzene esküvőreEsküvői dj árajánlatkérés

Vélemény, hozzászólás?